Medan Nato gör Baltikum säkrare

REDAKTIONEN

Yrsa Grüne, kolumnist i Hufvudstadsbladet och kommentator i Svenska Dagbladets Säkerhetsrådet.se, sammanfattar för Kungl Krigsvetenskapsakademien Natodebatten i Finland efter expertbedömningen, regeringens midsommarrapport och presidentens möte med Putin.

Isabella Hökmark, riksdagsledamot (M), är en av få moderater som aktivt argumenterar för Nato-medlemskap, här i Mariestads-Tidningen.

I Ystads Allehanda pläderar Mattias Karlsson i en ledarartikel för Natomedlemskap, för säkerhets skull.

I Östgöta Correspondenten skriver Christian Dahlgren att det är dags att överge Erlander-linjens neutralism.

Lästips! Kuppförsöket i Natomedlemslandet Turkiet var väntat av en del experter, noterar nyhetsbrevet Intelnews, apropå många felaktiga påståenden om att ”ingen visste”. Men hur kom det sig att Turkiets säkerhetstjänst inget visste?