Säkerheten i världen står på spel

REDAKTIONEN

Emma Ophus, 2:e vice ordförande MUF Skaraborg och student vid Frivärlds utrikesakademi, skriver i Jönköpings-Posten om det amerikanska presidentvalet. Ophus understryker att valet inte framförallt är avgörande för USA:s inrikespolitik. Det mest avgörande är i stället att landets relation till omvärlden – och världens säkerhet – står på spel.

Jag önskar mig allt annat än fyra år av en despot i ovala rummet, en despot som ska ansvara för det känsliga internationella samspelet. I en tid när Europa inte varit så oroligt på tjugo år, är det därför avgörande för oss att Hillary Clinton tar hem segern, att hon visar på allvaret i samarbetet med Europa och att hon tar ansvar för ledarskapet av den fria världen.

Lästips! Johan Eriksson understryker att allt är bättre än Donald Trump, bland annat på grund av hans svajiga hållning i frågan kring Ryssland och Nato.