Cameron ny Natochef?

MAX ESKILSSON

Jens Stoltenbergs tid som generalsekreterare för Nato börjar närma sig sitt slut. Antingen 2018 eller 2019 är det dags att kliva av och en ny generalsekreterare ska därmed så småningom vaskas fram under så gott konsensus som möjligt inom alliansen. I dagarna har brittiska medier börjat rapportera om att David Cameron kan vara aktuell. Sedan Cameron avgick som brittisk premiärminister, efter den EU-folkomröstning i juni som han själv låtit initiera, har han bland annat ägnat sig åt att hålla kvalificerade föredrag och skrivande, men det sägs alltså nu alltså att han kan komma att bli aktuell för Natos absoluta topposition. Storbritannien har redan efter försommarens lämna-resultat just varit tydliga med att man är beredda att ta en mer aktiv roll inom försvarsalliansen. Om man är genuin med den ambitionen, vad skulle i så fall kunna vara en starkare första insats än att presentera en gedigen, brittisk kandidat till posten som ny generalsekreterare?

Läs hela artikeln i DailyMail här.

MAX ESKILSSON är medredaktör för Natobloggen