Självklart med medlemskap

MAX ESKILSSON

Under Folk och Försvars rikskonferens hettar inte bara frågan om det svenska försvarets anslagsnivå till. Även frågan om Natomedlemskap aktualiseras nu tydligt och det inlägg som publicerades i gårdagens SvD Debatt var förtjänstfullt tydligt. Under rubriken ”Att gå med i Nato är det mest självklara nu” skriver hela tjugosju tunga debattörer tillsammans om varför det är dags att ta det fullvärdiga steget in i alliansen. Bland undertecknarna märks bland annat Diana Janse, tjänstledig ambassadör, numera utrikespolitisk rådgivare hos Moderaterna, Katarina Tracz, chef för tankesmedjan Frivärld, och Karlis Neretnieks, generalmajor, tidigare rektor på Försvarshögskolan.

Läs även den ledare i vilken Mats Linder på Gotlands Allehanda omnämner debattartikeln.

MAX ESKILSSON är medredaktör för Natobloggen